Afdrukken

Door een website volgens (internationale) normen te bouwen is de site ook bruikbaar voor mensen met een functiebeperking. Motorisch gehandicapten die geen muis vast kunnen houden kunnen een website dan met het toetsenbord bedienen.

Blinden kunnen werken met apparatuur, die de tekst op het scherm voorlezen. Er zijn braille leesregels die de informatie in braille weergeven. Er is software die zowel tekst als afbeeldingen kan vergroten tot zelfs 32 keer van de originele grootte. Ook is de software die spraak herkent ver gevorderd. Er zijn browsers ontwikkeld die volledig spraak-gestuurd zijn.

Daarnaast zijn er ook tal van economische redenen om een website toegankelijk te maken, bijvoorbeeld het feit dat een website zonder meer (en dus zonder extra kosten) zichtbaar is op alle browsers, telefoons en andere platformen. Daarnaast heeft een toegankelijke site doorgaans kortere laadtijden en minder serverbelasting.

Een toegankelijke website wordt gemaakt door met alle mogelijke knelpunten rekening te houden. Om zeker te weten dat een website toegankelijk is kunt u de website laten toetsen volgens het waarmerk drempelvrij.

 

Er zijn helaas drie nadelen aan het waarmerk drempelvrij:

Maar er is een alternatief  . . . . . .

Zo werkt het: